Onze favoriete links

Ieper en de Westhoek herdenken in 2014 de 100ste verjaardag van het ontstaan van de 1ste wereldoorlog met de inval van de Duitsers in ons land op 4 augustus 1914.

Net zoals van dorp Bédoin naar de cultuurstad Avignon is het van Ieper naar Nieuwpoort-Bad 36 km met telkens een andere wereld.

Een elitair dorp aan de voet van de Mont Ventoux in het departement Vaucluse in de Provence met veel zon en mistral. 10 u. rijden met de auto en 4 u. met de TGV.

Gezien onze gezegende leeftijd en de gevaren van de hedendaagse samenleving is het geen overbodige luxe om enkele telefoonnummers in Frankrijk van buiten te kennen.

Hoe duur zou dat nu wel zijn voor de onschuldige belastingbetaler, die Europese Unie en al die salarissen en pensioenen van de zovele bestuurders ?

In een internationaal bewoond Domein van mede-eigenaars en huurders, blijft de bezetting nog altijd zeer afhankelijk van de schoolvakanties in het moederland.

Op duizend kilometer van thuis ondergaan we hier in de Provence de voetbalgekte in het thuisland met de nodige nuchterheid.

De 5de etappe van Ieper naar de kasseien van Paris-Roubaix volgen we natuurlijk ter plaatse met een passage voor de eigen voordeur op 9 juli 2014.

De zwarte heenreizen op zaterdag zijn dit jaar : 4 en 21 februari ; 11 juli en 1 augustus.

Na de eerste platte rit in Zeeland is de Tour al half gereden, en na de tweede rit in België al bijna helemaal.

Na ons tweevoudig bezoek aan de wereldtentoonstelling in Hannover in 2000, zullen we op amper 450 km van ons vakantieadresje zeker Milaan 2015 bezoeken.